به خطا 503 به عنوان یک خطای ترسناک نگاه نکنید چون خطا 503 یک خطای خجالتی و کم حرف است . این خطا مانند بچه ای مظلوم است که در ادامه به شما دلیل آن را خواهیم گفت.
خطا 503 چیست و چطور می تونم خطای 503 را رفع کنم؟
ارور یا خطا 503 یکی از خطاهای رایج اینترنت است که به صورت “Service Unavailable” پیش میآید. این خطا به معنی این است که سرور موردنظر در حال حاضر قادر به ارائه خدمات به شما نیست. این اغلب به دلایل فنی مانند بار زیاد ترافیک، محدودیتهای سرور، یا مشکلات نرمافزاری رخ میدهد.
اما یکی از نکات آزار دهنده ای که در مورد خطا 503 وجود دارد این است این خطا خیلی کم حرف است و نمیتواند در مورد مشکل خود توضیح دهد و همین موضوع باعث می شود که اطلاعات بسیار کمی در مورد این خطا در اختیار ادمین قرار بگیرد.
به عنوان مثال فرض کنید مادر شما میخواهد بیرون برود اما زمان برگشت خود را به شما نمی گوید و شما نمی دانید که چقدر برای برگشت او منتظر بمانید. خطا 503 هم همینطور است تنها اطلاعاتی که در دسترس شما قرار می دهد “Service Unavailable” است.
خطا 503 معمولا بعد از مدتی طولانی یا کوتاه به صورت خودکار رفع می شود اما در صورتیکه از سمت سرور فشار روی آن باشد.
این کد خطا نشاندهنده وجود یک خطای HTTP است که از وب سرور میزبان سایت به شما اطلاع داده شده است. برای حل این مشکل، نیاز است تا علت و روش برطرف کردن این خطا را به خوبی درک کنید و اقدامات لازم را انجام دهید. که در ادامه به روش برطرف کردن آن میپردازیم.
جهت یادگیری رفع خطای 404 مطالعه کنید
اشکال مختلف خطا 503
خطا 503 ممکن به اشکال مختلف نمایش داده شود:
- HTTP 503
- Error 503 Service Unavailable
- HTTP Error 503
- 503 Service Unavailable
- 503 Error
- Service Unavailable – DNS Failure
- 503 Service Temporarily Unavailable
- HTTP Server Error 503
برای رفع خطا 503 چه کنیم؟
علت ایجاد خطا 503 ممکن است یا از سمت کاربر باشد یا از سمت سرور. که ما میخواهیم روش بررسی از سمت کاربر را در ابتدا توضیح دهیم.
بررسی خطا 503 از جانب کاربر:
- چطور می تونم خطای 503 را رفع کنم؟ در ابتدا این امکان وجود دارد که با رفرش کردن صفحه، مشکل برطرف شود و سایت دوباره باز شود. ممکن است سرور به دلیل آپدیت یا دلایل دیگری در چند لحظه قطع و وصل شود.
- همچنین، خاموش و روشن کردن مودم اینترنت میتواند در برخی مواقع مشکل را رفع کند. انجام تغییر DNS نیز یک روش دیگر برای رفع این مشکل میباشد.
- پاک کردن cache مرورگر هم میتواند گزینهای بعدی باشد. در برخی مواقع، مرورگر شما ممکن است وضعیت زمانی که سایت قطع شده بود را کش کرده و آن را نمایش دهد. با پاک کردن کش، مشکل برطرف خواهد شد.
- پاک کردن Cookie های مرورگر هم به همین صورت میتواند به رفع مشکل خطا 503 که از سمت مرورگر باشد کمک کند. و در نهایت، تست سایت در زمان و کامپیوتر دیگر نیز میتواند به شناسایی و رفع مشکل کمک کند.
پیشنهاد ویژه برای صاحبان کسب و کار
با داشتن یک وبسایت، میتونی به راحتی محصولات و خدمات خودت و به مخاطبان ارائه کنی، و ارتباط بیشتری با مشتریان داشته باشی.وبنون با تیم متخصصی که در اختیار داره، تونسته به بیش از صد ها مشتری در مشهد و سطح کشور کمک کنه تا بهترین وب سایت ها رو با جذاب ترین طراحی ها برای کسب و کار خود ایجاد کنن.
بررسی خطا 503 از جانب سرور:
اگر با روش های قبل مشکل شما رفع نشد باید این خطارا از جانب سرور بررسی کنیم. اگر شما کاربر عادی هستید با مدیر سایت تماس بگیرید . اگر مدیر سایت هستید با مدیر سرور تماس بگیرید و اگر مدیر سرور هستید نکات زیر را بررسی کنید:
خاموش یا down شدن سرویس میزبان: اگر سرور به هر دلیلی خاموش شده باشد، امکان دسترسی به سایت وجود ندارد و خطا 503 نمایش داده میشود. برای رفع این مورد، ابتدا باید از وضعیت سرور مطلع شویم تا مشکل را تشخیص داده و اقدام به رفع آن کنیم.
ریستارت کردن سرور: با ریستارت سرور، احتمالا می توان مشکل را کوچک کرد یا برطرف کرد. اگر مشکل از سمت سرور باشد با ریستارت کردن آن مشکل برای مدت کوتاهی حل میشود. در صورتی که مواجه با ترافیک بالا در سرور خود باشید، پیشنهاد می شود از سرور اختصاصی برای میزبانی وب سایت خود استفاده کنید.
اختلاف افزونه ها: در سایتهایی که از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده میکنند، احتمال وقوع این خطا به دلیل ناسازگاری یک افزونه وجود دارد. به عنوان مثال، اشتراک عملکرد دو افزونه با یکدیگر منجر به بروز اختلال می شود.
برای حل این مشکل افزونه های نصب شده و فعال روی سایت را غیر فعال کنید. برای غیر فعال کردن افزونه ها می توانید از 2 روش زیر استفاده کنید:
- در ابتدا از طریق سرویس FTP, به هاست متصل شوید. برای وصل شدن به هاست می توانیم از نرم افزار هایی مانند Cute FTP یا FileZilla استفاده کنیم.
- بعد از برقراری ارتباط از طریق FTP، با استفاده از پوشه public_html، وارد پوشه wp-content می شویم. در این قسمت پوشه plugins قرار دارد که محل نصب افزونه هاست.
- سپس به ترتیب نام پوشه افزونه هارا تغییر میدهیم و سایت را رفرش میکنیم.
اگر مشکل شما حل شد و سایت باز شد یعنی مشکل از افزونه ها بوده ولی اگر همچنان سایت باز نمیشد به سراغ روش دوم بروید:
- وارد کنترل پنل مدیریت هاست شوید و به قسمت مدیریت فایل ها یا File Manager بروید.
- در این قسمت مانند روش اول، باید وارد پوشه plugins ها شویم و یکی یکی نام افزونه ها را تغییر دهیم و سایت را بررسی کنیم.
اگر افزونه ای باعث بروز این مشکل شده بود،آن را غیرفعال کرده و با افزونه دیگری جایگزین کنید.
قالب وردپرس سایت: یکی از مواردی که ممکن است باعث بروز خطای 503 شود، قالبی است که از آن برای مدیریت محتوا استفاده کرده ایم مانند قال ورد پرس . برای اینکه متوجه شویم مشکل از قالب ها بوده یا خیر میتوان با فعالسازی یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس، مجدداً سایت را بررسی کرد. اگر سایت به درستی باز شد، احتمالاً قالب استفاده شده، مشکل ایجاد کرده است.
استفاده کردن از برخی از CDN ها: گاهی استفاده از CDN ها میتواند به نفع یا به ضرر شما باشد. مثلا ممکن است استفاده از سی دی ان ها باعث شود سایت شما با خطا 503 مواجه شود.
برای اطمینان خاطر میتوانید CDN های سایت را به طور موقتی غیر فعال کنید اگر سایت باز شد یعنی مشکل از CDN های سایت بوده.
در مواقع دیگر ممکن است فایروال سرور، ورودی های CDN را با حملات DDoS اشتباه بگیرد.این مشکل در واقع به دلیل تنظیمات نادرست فایروال می باشد که می تواند در عملکرد CDN اختلال ایجاد کند. پس مطمئن شوید که تنظیمات فایروال شما درست است.
کمبود منابع سرور: گاهی اوقات خطا 503 می تواند به دلیل کمبودی باشد که منبع سرور دارد. اگر سرور شما با کمبود شدید مواجه شد بهتر است با پشتیبانی هاستینگ تماس بگیرید.
اگر تمام موارد بالا را انجام دادید اما نتیجه نگرفتید با پشتیبانی هاستینگ خود تماس بگیرید.
نکته اخر:
به طور کلی، خطای 503 یکی از خطاهای قابل رفع در وبسایت ها می باشد که با دقت و بهینهسازی مناسب، میتوانید از آن جلوگیری کرده و عملکرد وبسایت خود را بهبود دهید.
همچنین بخوانید:
ارور 500 یا “Internal Server Error” به معنی این است که سرور در پردازش درخواست دچار مشکل شده و نتوانسته است پاسخ مناسب بدهد.